Goda exempel > Förskola
Förskola
Goda vanor och beteenden som påverkar vår hälsa grundläggs tidigt i livet. De vanor vi etablerar som barn påverkar i hög grad hur vi väljer att leva som vuxna. Alltså är det särskilt viktigt att mindre barn får med sig rörelse som en naturlig del i vardagen.
I förskolans läroplan ingår att barn ska stöttas i att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att delta i fysiska aktiviteter och vistas i naturmiljöer. På så vis får barnen chans att uppleva rörelseglädje och utveckla intresset för olika former av rörelse.
Goda exempel
”Jag vill! Jag vågar! Jag kan!”
Målet för oss här på Filsbäcks förskola är att varje barn ska känna: Jag vill! Jag vågar! Jag kan! säger…
I Lindome skapas rörelseglädje och broar till föreningslivet
Rörelseglädje är något man prioriterar högt i Valåsskolan, Valås förskola och Kyrkängens förskola i Lindome. Tillsammans anordnade de en rörelsevecka…
Rörelselopp gav ökad rörelseglädje
Skogsbäckens och Stenportens förskola i Lidköping ingår i nätverket för förskolor i Lidköpings kommun. Pedagoger bjuds där in till återkommande…
Ett sätt av många som gör barn mer självständiga
Som en av pilotförskolorna i Make a Move arbetar Filsbäcks förskola med att skapa positiva rörelseupplevelser i barnens vardag. Personalen…
Nätverksträff för erfarenhetsutbyte och kunskapshöjning
I samverkan med Lidköpings kommun bjuder Make a Move in pedagoger från förskolor i kommunen till återkommande nätverksträffar där kunskapshöjning…
Små steg ger stora föregångare i rörelse
Susanna Roman, förskolepedagog i Lidköpings kommun, ute på en tur med barnen i Filsbäck. ’Vi har blivit bättre på att låta…
Mölndals förskolor utbildar pedagoger i rörelseförståelse
Inför terminsstarten på förskolorna Gärdesängen och Bifrost i Mölndal höll Make a Move en utbildningsdag i rörelseförståelse för alla pedagoger….
Ejderdunets förskola, Umeå kommun
Hösten 2019 startade vi arbetet med rörelserikedom på förskolan Ejderdunet. Rörelserikedom har sedan dess varit ett prioriterat mål på vår…