Senior Sport School

”Är du 65+? Vill du vara med på ett hälsoäventyr? Känner du att du vill komma ut och röra på dig och knyta kontakter? Då är du välkommen att delta i Senior Sport School.”

Så kan det låta när kommuner bjuder in till satsningen Senior Sport School, som såg dagens ljus 2018. Syftet är att hjälpa människor till ett hälsosamt åldrande, inspirera till en aktiv och meningsfull fritid i gemenskap med andra samt visa på möjligheterna till att fortsätta idrotta hela livet.

Seniorerna träffas två gånger i veckan under 8-12 veckor för att prova på olika fysiska aktiviteter hos lokala idrottsföreningar, lyssna till föreläsningar om kost, hälsa och skadeförebyggande träning, få utbildning i hjärt- och lungräddning och laga hälsosam mat tillsammans. Idrotterna som ingår varierar beroende på vilka föreningar som deltar i den aktuella kommunen och deltagaravgiften är låg för att så många som möjligt ska ha chans att delta.

Senior Sport School genomförs i samverkan mellan RF-SISU Västra Götaland, Västra Götalandsregionen, kommunerna och idrottsföreningarna. Först ut var Borås och Ulricehamn, sedan har ytterligare 13 kommuner följt efter. Här kan du se inbjudningarna från Hjo och Härryda.

Läs mer om Senior Sport School och hur du kan ta satsningen till din kommun på RF-SISUs hemsida.

Rulla till toppen